Nekeptas tortas su plikytu kremu “Napoleonas”

  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Pagaminau ir laukiau... Laukiau 2 dienas, kol šis gražuolis subręs, kol skoniai persipins. Kai pamačiau savo mylimos draugės NerLin virtuvės džiazas gamintą Napoleoną su sviestinės trapios tešlos sausainiais, jau žinojau - tokį sugebėčiau pagaminti ir aš. Kaip tik keliavome pas Neringą į Estiją, tad turėjau progą ir ausyčių nusipirkti (beje, prazonduosiu, kokių sviestinių trapių sausainių yra Norvegijoje). Tuo tarpu ir Vaidė, mūsų šaunioji draugė, šį Napoleoną gamino net 2 kartus - taip jis jai patiko! Vaidės prisakyta, kantriai ir laukiau tas 2 dienas, stengdamasi mažiau landžioti į šaldytuvą, kad velnias į pagundą tortą prapjauti nevestų Ir štai - saldžioji sekmadienio nuodėmė jau ant stalo ir išbandyta! Negaliu apsakyti, koookio skanumo! Be to, gana greitai pagaminama - juk lakštų kepti nereikia. Vienintelis dalykas, ko reikia - KANTRYBĖ Tad dalinuosi Neringos receptu. Mano forma buvo 21 cm, todėl tortas gavosi aukštesnis. Be to, dėjau 2 sluoksnius miško aviečių drebučių. Puošiau taip pat miško avietėmis, aviečių milteliais ir kokteiline mėta. Nekeptas tortas su plikytu kremu a la "Napoleonas". Nuo savęs: acetatinės juostos nenaudojau - visus nelygumus uždengė trupiniai. Aptepant tortą kremu, jos tikrai būtinai reikia. Na, tai renkamės pas mane kavos? Vaišinu šiuo nuostabiu tortu.

Ingredientai

Reikės:
• ~ 600 g sausainių "Ausytės"
Kremui:
• 1 l pieno
• 4 kiaušinių
• 250 g cukraus
• 70 g kukurūzų krakmolo
• a.š. vanilinio cukraus (būtų geriau vanilės ankštis, bet neturėjau)
• žiupsnelio druskos
• 180 g sviesto
Papuošimui:
sausainių trupinių,
mėgiamų uogų...
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Storadugniame puode išmaišome kiaušinius su cukrumi, druska, vaniliniu cukrumi, dalimis supilame pieną bei krakmolą.
2
Gerai išmaišome, kad neliktų gumuliukų.
3
Šią masę dedame ant viryklės ir nuolat maišydami kaitiname kol kremas sutirštės.
4
Užvirus sumažiname kaitrą ir paverdame (nenustojame maišyti) apie minutę.
5
Tuomet nukeliame nuo viryklės, sudedame gabaliukais pjaustytą kambario temperatūros sviestą ir darkart išmaišome, kol sviestas ištirps, o masė taps vienalytė.
6
Torto surinkimas.
7
Ant lėkštės uždedame 26 cm skersmens žiedą, šonus išklojame acetatine juosta.
8
Ant dugno paskleidžiame šiek tiek kremo, išdėliojame pirmą sluoksnį sausainių, užpilame kremu.
9
Taip darome kol nelieka kremo. (Man gavosi 5 sluoksniai.)
10
Tortą uždengiame maistine plėvele, kad kontaktuotų su kremu, padedame šaldytuvan mažiausiai parai.
11
Likusius sausainius susmulkiname rankomis ar elektriniu smulkintuvu.
12
Bus papuošimui. P.S. Būtų labai gerai, kad tortas pastovėtų šaldytuve 2-3 dienas.