Nugarinės vyniotinis keptas orkaitėje

  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Labas vakarėlis. Nors darbais užsivertusi, bet gaminu, kaip be maisto... Vis pas mane mintyse karuselė, o ką gaminti, o ką... Tai šiandien kol dokumentus tvarkiausi, mintyse apgalvojau kas šaldiklyje guli. Turėjau dar nugarinės gabalą +- 700g, guliašas? Ne...kepsneliai? Ne..., štai taip aš pati savęs klausiu, ką valgys mano šeima šiandieną. Galiausiai priėjau prie to, kad šiandien prie viryklės stovėti visai aš nenoriu. Karšta, saulėta... ko senokai nebuvo, čia pas mus pagrindinai lietus. Tad norisi ta saule, šiluma ir džiaugtis. Pas mane šiandien vakarienei,nugarinės vyniotinis keptas orkaitėje, bulvių košė, grybų padažas ir lengvos salotos. Iš tikro pagalvojus kiek daug laiko užima? Bet toli gražu ne. Ilgiau užtrunka pasiruošimas viskam ,o po to, su dukryte lauke tiesiog vaikščiojome, kol tas vyniotinis kepė ir bulvės virė.. Tad ko jums reikės:. 1kg kiaulienos nugarinės,svorį koreguokitės pagal tai,kiek bus valgančių žmonių. 4skiltelės česnako. 2didelės galvos svogūno. Prieskoniai(česnakinė druska,kvapieji pipirai,žolelių mišinys,paprikos milteliai). Sviestas. Folija. Kepimo skarda kepimui. Virtuvinio plaktuko mėsai. Šiek tiek aliejaus. Grybų padažas. Reikės. Grybų, aš turėjau mixą, jau išvirtų. 1 nedidelio svogūno. 1v.š miltų. 300-400ml pieno. Druskos. Šiek tiek aliejaus kepimui. Gaminimas: Nusilupkite svogūną ir jį supjaustykite,kaip tik įmanoma smulkiau,taip pat ir grybus. Tada viską suverskite į keptuvę, įpilkite šiek tiek aliejaus ir trumpai apkepkite.Berkite miltus, išmaišykite ir supilkite pieną,dar kartą išmaišykite ir leiskite šiek tiek pavirti, vis pamaišykite. Berkite druskos pagal skonį ir viskas padažiuką jau turite. Salotos. Reikės: Agurko. Kvapiųjų pipirų. Česnakinės druskos šiek tiek. Tokia štai paprasta ir greita vakarienė. Aš pateikiau su bulvių koše, bet tikrai puikiai tiktų ir su tiesiog virtomis bulvėmis, ar salotomis. Mėsa sultinga, o padažas viską tik papildo. Puikiai tinka toks vyniotinis, kai kažkas turi atvykti į svečius ir laikas virtuvėje apskaičiuotas. Tikiuosi skaityti nepabodo. Gražaus likusio vakaro jums linki DeiLuk virtuvėlė.

Ingredientai

1kg kiaulienos nugarinės (svorį koreguokitės pagal tai, kiek bus valgančių žmonių).
4 skiltelės česnako.
2 didelės galvos svogūno.
Prieskoniai (česnakinė druska, kvapieji pipirai, žolelių mišinys, paprikos milteliai).
Sviestas.
Folija.
Kepimo skarda kepimui.
Virtuvinio plaktuko mėsai.
Šiek tiek aliejaus.
- Grybų padažui:
Grybų, aš turėjau mixą, jau išvirtų.
1 nedidelio svogūno. 1v.š miltų.
300-400ml pieno.
Druskos.
Šiek tiek aliejaus kepimui.
- Salotos. Reikės:
Agurko.
Kvapiųjų pipirų.
Česnakinės druskos šiek tiek.
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Imkite aštrų peilį ir išpjaustykite mėsą plonai, kad galėtumėte suvynioti, lyg tešla iš parduotuvės.
2
Tada išskleistike mėsą ant lentelės ir dar su virtuviniu plaktuku pamuškite.
3
Nusilupkite česnakus ir svogūnus, svogūnus supjaustykite žiedais ar pusžiedžiais ir dėkite kepti iki auksinės spalvos, vis pamaišykite.
4
Kol kepa svogūnai, susitarkuokite česnaką ir jį įtrinkite į mėsą, dėkite prieskonius pagal skonį, dar kartą ištrinkite.
5
Na ir galiausiai dėkitės mėsą ant stalviršio, ar lentelės jei tokią didelę turite ir dėkite truputį svogūno, sviesto ir taip su kiekvienu sukimu, kol prieisite galą.
6
Imkite folija tada, išsivyniokite šiek tiek ir dėkite vyniotinį ant jos, susukite keliais sluoksniais ir užspauskite kraštus.
7
Pasiimkite kepimo skardą ir įguldykite susuktą vyniotinį, kad folijos kraštai būtų į viršų, taip mėsa troškinsis viduje ir neliks sausa.
8
Dėkite vyniotinį kepti į įkaitintą orkaitę 160° 1h 20 minučių.
9
Kai vyniotinis iškepė, dailiai išvyniokite, padidinkite temperatūrą iki 200° ir dėkite dar apkepti 10 minučių.
10
Grybų padažas.
11
Gaminimas: Nusilupkite svogūną ir jį supjaustykite,kaip tik įmanoma smulkiau, taip pat ir grybus.
12
Tada viską suverskite į keptuvę, įpilkite šiek tiek aliejaus ir trumpai apkepkite.
13
Berkite miltus, išmaišykite ir supilkite pieną, dar kartą išmaišykite ir leiskite šiek tiek pavirti, vis pamaišykite.
14
Berkite druskos pagal skonį ir viskas padažiuką jau turite.️
15
Plonomis juostelės pasidalinkite agurką, tada paguldykite ir supjaustykite juostelės, tik daug smulkesnėmis, kiek įmanoma smulkiau.
16
Viską sudėkite į dubenį, užberkite šiek tiek pipirų, česnakinės druskos pagal skonį ir išmaišykite.