Orkaitėje keptos daržovės su balzaminio acto padažu

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

šviežios bulvės: 1.3 kilogramo
paprikos: 5 (įvairiausių spalvų)
raudonieji svogūnai: 3
česnakas: 10 skitelių (neluptos)
švieži čiobreliai
Padažui
alyvuogių aliejus: 100 mililitrų
balzaminis actas: 50 mililitrų
cukrus: 2 šaukšteliai
druska: 1,5 šaukštelio
juodieji pipirai: 1/2 šaukštelio
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Pirmiausia nuplauname bei pusiau perpjauname didesnes bulves. Paprikas supjaustome į šešias dalis, o nuluptus svogūnus supjaustome ketvirčiais. Tuomet aliejų supilame į orkaitės keptuvę, sudedame susmulkintas daržoves bei išmaišome. Po to sumetame neluptas česnako skilteles, pagardiname susmulkintais čiobreliais. Tada apšlakstome balzaminiu actu, pagardiname druska, cukrumi bei, žinoma, pipirais. Galiausiai kepame iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug minučių, retkarčiais pamaišome. Patiekalas bus pagamintas tada, kai suminkštės bulvės. Skanaus!