Aprašymas
Vaikystės receptas. Pasmulkinam svogūnų laiškus. Paskutiniu metu negaudau sezono ir smulkinu 7 svogūnų galvas. Ar žinote, kad neverkti, šaknų dalį nupjauname jau nuvalę svogūną? Svogūnus dedu į lėkštę, apibarstau mėgiamais prieskoniais (baziliku, petražolėm, saldžia paprika, pipirais), šliūkšteliu aliejaus. Gerai pamaišau. Talpinu į mokrobangę, 3-4 min. Ištraukiu, permaišau. Veiksmą kepinti kartoju iki 4 kartų. Pasklinda kvapas. O valgau be aštraus kvapo - jis išgaruoja! Skonis kaip jauno paršiuko. Norintiems sočiau - galima pabaigoje 3 min įkalti 2 kiaušinius.
Paimu Palangos duonos riekes, apkepinu 3 min tosteryje. Pertepu plokščiu peiliu su pomidoru padažu su daržovių gabaliukais. Supjaustau 1.5 vyriško kąsnio dydžio piršteliais. (riekę į 4 dalis).
Uždedu ką turiu: 1/6 virto kiaušinio skiltelę, šprotą, marinuotą agurką. Tinka prie brendžio, arbatos...
Paimu kelias, kiek bus valgytojų, mažas, iš po kavos puodelio lėkštutes. Prieinamai išdėlioju. Dedu viską, kas yra likučiuose. Patiekalas jaunimui. Pagrindas apačioje. Nulupu apelsiną. Į kiekvieną lėkštutę dedu po 3 skilteles. Tik jas dar skersai x3 įpjaunu, praskleidžiu. Pakepinu kiek tai pasmulkinęs virtas bulves. Dedu į lėkštutę. Ant viršaus - kepintą gerą dešrą (virtas kumpis), 1 kiaušinio kiaušinienę, dailiai svieste kepintas svogūnas, pjaustytas griežinėliais. Nesūdau.
PALIKTI ATSILIEPIMĄ
El. pašto adresas nebus publikuotas.