Pietų užkandžiai su kiaušiniais

pietų užkandžiai su kiaušiniais

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Vaikystės receptas. Pasmulkinam svogūnų laiškus. Paskutiniu metu negaudau sezono ir smulkinu 7 svogūnų galvas. Ar žinote, kad neverkti, šaknų dalį nupjauname jau nuvalę svogūną? Svogūnus dedu į lėkštę, apibarstau mėgiamais prieskoniais (baziliku, petražolėm, saldžia paprika, pipirais), šliūkšteliu aliejaus. Gerai pamaišau. Talpinu į mokrobangę, 3-4 min. Ištraukiu, permaišau. Veiksmą kepinti kartoju iki 4 kartų. Pasklinda kvapas. O valgau be aštraus kvapo - jis išgaruoja! Skonis kaip jauno paršiuko. Norintiems sočiau - galima pabaigoje 3 min įkalti 2 kiaušinius. Paimu Palangos duonos riekes, apkepinu 3 min tosteryje. Pertepu plokščiu peiliu su pomidoru padažu su daržovių gabaliukais. Supjaustau 1.5 vyriško kąsnio dydžio piršteliais. (riekę į 4 dalis). Uždedu ką turiu: 1/6 virto kiaušinio skiltelę, šprotą, marinuotą agurką. Tinka prie brendžio, arbatos... Paimu kelias, kiek bus valgytojų, mažas, iš po kavos puodelio lėkštutes. Prieinamai išdėlioju. Dedu viską, kas yra likučiuose. Patiekalas jaunimui. Pagrindas apačioje. Nulupu apelsiną. Į kiekvieną lėkštutę dedu po 3 skilteles. Tik jas dar skersai x3 įpjaunu, praskleidžiu. Pakepinu kiek tai pasmulkinęs virtas bulves. Dedu į lėkštutę. Ant viršaus - kepintą gerą dešrą (virtas kumpis), 1 kiaušinio kiaušinienę, dailiai svieste kepintas svogūnas, pjaustytas griežinėliais. Nesūdau.

Ingredientai

Svogūnų laiškai
Svogūnai (7 galvos)
Mėgstamieji prieskoniai (bazilikai, petražolės, saldžioji paprika, pipirai)
Aliejus
Kiaušiniai (2 vnt., pasirinktinai)
"Palangos" duonos riekės
Pomidorų padažas su daržovių gabaliukais
Šprotai
Marinuotas agurkas
Brendis arba arbata
Apelsinas
Bulvės
Gera dešra (virtas kumpis)
Kiaušiniai (1 vnt. per porciją)
Sviestu keptas ir griežinėliais supjaustytas svogūnas
Lietuviška juoda duona
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Keptuvėje pakepinu 2 lietuviškos juodos duonos riekes. 2 porcijos. Dedu sluoksniais: pakepinta brangi dešra, 1,5 kepto kiaušinio (2 porcijos = kiaušiniai). Ir padarau saugią kepurę: Tarkuoti burokėliai, česnakas (arba morka), prieskoninės žolelės, gero majonezo šaukštas (arba graikiško jogurto 12-14%, du šaukštai). Gerai permaišau. Kepurę uždedu ant viršaus. Viena porcija nėra suvalgoma - be galo gaivu, skanu, sotu.
2
Išrenkam dideles bulves. Nuplaunam, nugremžiam pemes. Supjaustom skiltelėm, nelupam. Padarom plakinį - kiaušinis, žolelės, prieskoniai. Mirkom, kepam ant nugarėlių - dedam į orkaitės skardą, patiesę kepimo popieriaus. Kemapm 35 min, 180°C. Darom du indelius padažo. Majonezinis - česnakinis, kečupo. Imam rankom, mirkom, skanaujam. Panašiai darau vaikaims. Obuolio skilteles pamirkau į kiaušinio-cukraus/vanilės-cinamono plakinį. Taip pat kepu. Vaikai suvalgo kaip saldainius!
3
Išsiverdam ryžių. Kučių patiekalas. Imam gilią lėkštutę. Išverčiam žuvies pomidorų padaže dėputės turinį. Padengiam ryžiais. Ant viršaus pasmulkinam svogūną. Pertepam viršutinį sluoksnį majonezu.
4
Pasmulkinu 2 silkės vile. Antru sluoksniu - burokėliai, toliau, virtas kiaušinis, svogūnai, grietine pertepu viršų.
5
Paimam saldaininės tipo taurę/indą. Dedam sluoksniais. Virto kiaušinio atskiriam baltymą nuo trynio. Imu 4 kiaušinius. Dalis atskirai tarkuoju. Ant dugno - baltymas. Pertepu plonai sviestu. Dedu valytas virtas krevetes (perku parduotuvėj, imu nedideles, brangias). Pilni sluoksniai iki kraštu. Tarkuoju 1.5 svogūno. Pertepu sviestu. Viršus - tryniai. Majonezas. Jei indas aukštesnis/gilesnis - atitinkamai pakaitom dedu krevečių daugiau sluoksnių. Suvalgo net tie, kurie nemėgsta krevečių.