Plikyti pyragaičiai su kremo įdaru

  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Sako, šiandien - pyragų diena! O geras šventes reikia švęsti. Plikyti pyragaičiai - vieni skaniausių pyragaičių mūsų namuose. O jei jie pagaminti dar ir su pistacijų kremu, tuomet žinau - ilgai lėkštėje neužsilaikys. Kiek esu bandžiusi plikytų pyragaičių receptų, šis man patiko labiausiai. Pyragėliai nesubliūkšta. Laiko prireiks, tačiau rezultatas atpirks viską. O jei norite greitesnio varianto, vietoje plikyto kremo galima gaminti sūrio kremo. Bet su plikytu kremu rezultatas bus dieviškas! Kadangi buvo likę šiek tiek aviečių tyrės, ją truputį nugarinau virdama ir įdėjusi dar šiek tiek cukraus. Papuošiau pyragėlius, o ant viršaus užbarsčiau žiupsnelį kapotų pistacijų. O dabar mėgaujamės!

Ingredientai

Tešla
250 ml vandens
100 g sviesto
150 g miltų
220 g kiaušinių (4 vnt didelių)
Pistacijų kremas
300 g pieno
Pusė vanilės ankšties (arba vanilinio cukraus 1 a.š)
60 g cukraus
3 kiaušinių tryniai
18 g maisenna ( kukurūzų krakmolo)
90 g šalto sviesto, pjaustyto kubeliais
70 g pistacijų pastos
90 g kambario temperatūros sviesto
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Pasiruošti visus tešlos ingredientus.
2
Vandenį užvirti ir iš karto sudėti sviestą, jį ištirpinti vandenyje. Dėti miltus ir, nuolat maišant medine mentele, virti tol, kol neliks sausų miltų ir tešla sušoks į vieną gumulą. Tai truks apie porą minučių. Virti ant vidutinės kaitros.
3
Tešlą sudėti į indą ir įmaišyti po vieną kiaušinius. Nedėti kito kiaušinio, kol pirmas neišmaišytas.
4
Sudėti tešlą į konditerinį maišelį.
5
Skardą su kepimo popierium pasiruošti iš anksto. Ant kepimo popieriaus spausti pyragėlius.
6
Dėti skardą į orkaitę, įkaitintą iki 200⁰C. Kepti 15 min. Sumažinti kaitrą iki 180⁰C ir kepti dar 20 min.
7
Palikti atvėsti orkaitėje, neatidarinėjant durelių , iki kambario temperatūros.
8
Plikytas kremas su pistacijų pasta
9
Gerai išplakti kiaušinių trynius su cukrumi. Tuomet sudėti kukurūzų krakmolą ir išplakti iki blizgesio.
10
Puode užvirti pieną su vanilės sėklytėmis. Įmesti ir ankštį. Ankštį išimti, pieną supilti į kiaušinių trynius, nuolat maišant. Plakinį perkošti ir supilti atgal į puodą. Virti nuolat maišant, kol kremas sutirštės. Nuimti nuo kaitros. Įmaišyti šaltą sviestą.
11
Sudėti kremą į dubenį ir uždengti maistine plėvele taip, kad liestų kremą. Atvėsinti iki 25⁰C .
12
Štai ir puikus plikytas vanilinis kremas.
13
Atvėsinus, sudėti pistacijų pastą, gerai išmaišyti. Po truputį dėti kambario temperatūros sviestą ir plakti iki puraus, blizgaus kremo - apie 5 min.
14
Kremą sudėti į konditerinį maišą. Juo pripildyti pyragėlius.