Ponas Napoleonas

  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Galbūt pasakysite, kad tortas ne pirmo būtinumo produktas, bet šventėse be jų neapsieinama. Mano krikštasūnis jau n metų prašo šio torto savo gimtadieniui. Esu išbandžiusi daugybę variantų, sudėliotų iš skirtingų receptų, skirtingų kremų. Dalinuosi savo receptu. Produktams išleisite 8-10€, priklausomai ar pirksite kažkuriuos produktus su akcija. Man išėjo nepilnai 8, nes pieno ir kiaušinių neperkame. Torto svoris 2.200kg. Pigiau jau nė pro kur, kai kilogramas torto gaunasi 4€. P.S. torto pjūvį įkelsiu vėlai vakare. Tai, tortas kuris negali nepavykti. Kadangi, dar kilo klausimų dėl produktų kainos ir kokybės, tai patikinu, kad neturiu jokio tikslo naudoti iš galiojimo išėjusius produktus ir pridedu savikainą patvirtinančią foto.

Ingredientai

Lakštams:
470gr. miltų(Naudojau Malsenos žalią)
400gr. šaldyto sviesto
0,5 a.š. druskos
2 kiaušiniai (aš dėjau 3 trynius)
1 a.š obuolių acto 6%
140gr. ledinio vandens.
Kremas:
350gr. pieno arba grietinėlės 10% Vanilės
2 kiaušiniai
300 minkšto sviesto
300 kondensuoto pieno (sudėjau visą Piemenėlio iš Norfos)
2 v.š miltų.
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Lakštams imu kiaušinius, druską paplaku,pilu ledinį vandenį, actą išmaišau ir į šaldytuvą. Miltus pilu ant stalo ir su tarka tarkuoju sviestą (iš šaldiklio) vis apiberdama jį miltais.
2
Greitai sumaišiau sviestą su miltais, kad nesušiltų.
3
Padarau viduryje duobutę, pilu kiaušinius su vandeniu ir peiliais surenku tešlą į kamuolį. Stengtis kuo mažiau minkyti rankomis.
4
Padalinus į kamuoliukus dedu tešlą į šaldytuvą valandai,galima ir nakčiai. Iškočioju blynus ant kepimo popieriaus, subadau šakute ir kepu apie 8min-190°C. Stebėkite savo orkaitę.
5
Lakštų kiekis priklausys nuo norimo diametro.Man išėjo 9,5. 1.5 sunaudojau trupiniams.
6
KREMAS:Pirmiau išsiverdam plikytą kremą.
7
Kiaušinius, miltus išmaišom šakute.Pieną pastatom kaitinti.Karštą pieną labai lėtai pilti ant kiaušinių masės, kad nesutrauktų.
8
Išmaišius vėl grąžinam į puodą ant viryklės ir verdame,kol sutirštėja.Kad būtų greičiau,aš kremą išsinešiau į lauką ir maišydama atvėsinau iki maždaug 35°C, termometro nereikia, tiesiog,kad būtų ataušęs.
9
Minkštą sviestą plakti iki purumo,paskui lėta srovele supilti kondensuotą pieną ir gale po šaukštą plikytą kremą.
10
Belieka tik surinkti tortą.
11
Galit kremą išsidėlioti ant visų lakštų.
12
Bet aš dedu kremą ant svarstyklių ir matau, kiek dėti. pav. 120g. vienam lakštui.
13
Truputį kremo pasilikti šonams.