Purus mėlynių pyragas

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Vasara - uogų metas, tad pats laikas ir uogų desertui! :) Išmėginkite šį minkštą, šviežią ir namuose pagamintą mėlynių pyragą!

Ingredientai

1 kg mėlynių
250-300 g miltų
50 g +100 g sviesto
100 g cukraus +50 g cukraus
3 kiaušiniai
0,5 puodelio pieno
Priedai: šiek tiek citrinos sulčių, 1,5 šaukštelio kepimo miltelių
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, pasiruoškite kepimo skardą. Į ją įdėkite 50 g sviesto, kol orkaitė kaista, į ją įdėkite skardą su sviestu, kad jis išsilydytų. Sviestui išsilydžius, ištraukite skardą, į ją suberkite 50 g cukraus ir gerai išmaišykite, tuomet suberkite mėlynes.
2
Pasiruoškite dubenį tešlai. Į jį supilkite miltus ir sumaišykite su kepimo milteliais.
3
Paimkite maisto trintuvą, jame išsukite likusį (ištirpintą) sviestą su cukrumi, besukdami po vieną išmuškite kiaušinius, vis maišydami ant silpno rėžimo supilkite citrinos sultis (galima patarkuoti ir žievelės) bei pieną, dar kartą gerai išsukite ir sudėkite į miltų mišinį.
4
Viską kartu labai gerai išmaišykite dubenyje. Gautą masę supilkite ant mėlynių.
5
Kepkite 35-40 min., palikite, kad gerai atvėstų, apverskite, kad mėlynės būtų viršuje.
6
Skanaus!