Pyragėliai su obuoliais

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

sviestas: 200 gramų
kiaušiniai: 3
cukrus: 1/2 stiklinės
kepimo milteliai: 1 arbatinis šaukštelis
miltai: 3,5 stiklinės
obuoliai: 5-6
cinamonas: pabarstymui
cukrus: pabarstymui
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Pirmiausia sviestą ištrinkime su cukrumi iki kol gausis puri masė. Tada sudėkime kiaušinius.
2
Tuomet kepimo miltelius sumaišykime su miltais bei suberkime į gautą sviesto bei kiaušinių masę.
3
Suminkykime rankomis (tešla gali truputį lipti prie ranku, tuomet įdėkime dar truputi miltų, tik nepersistengkime, kad tešla nepataptų kieta).
4
Tada obuolius nulupkime bei supjaustykime mažais gabaliukas. Juos pabarstykime cinamonu bei cukrumi.
5
Iškočiokime tešlą kažkur iki pusė centimetro storio bei supjaustykime kvadratėliais maždaug tokio dydžio, kokio norime kad išeitų pyragėliai (pvz * cm).
6
Po to ant iškočioto kvadrato dėkime obuolių bei visus keturis tešlos kampus sukelkime į viršų ir gražiai sulipinkime.
7
Galiausiai išklokime skardą kepimo popieriumi ir kepkime iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug - minučių (priklauso nuo to, kokio dydžio pasidarysime pyragėlius). Valgome. Skanaus!