Pyragiukai su obuoliais

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

miltai: 300 gramų
miltinis cukrus: 3 šaukštai
druska: žiupsnelis
sviestas: 175 gramų
grietinėlės sūris: 175 gramų
grietinėlė: 3 šaukštai
obuoliai: 2-3 (arba kriaušės)
cinamonas: 1 šaukštelis
rudasis cukrus: 1 šaukštas
kiaušiniai: 1
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Pirmiausia miltus išsijojame kartu su miltiniu cukrumi į dubenį, įberiame druską, sukratome grietinėlės sūrį bei smulkiai sukapotą sviestą. Viską sumaišome, užpilame grietinėlę bei keliais paspaudimais suminkome tešlą. Padaliname ją kelias dalis bei padedame į šaldytuvą bent valandoms.
2
Tuomet obuolius nuplauname, nulupame, išimame sėklas, o minkštimą supjaustome kubeliais arba plonomis skiltelėmis.
3
Tada tešlą iškočiojame, supjaustome norimo dydžio kvadratėliais. Ant tos kvadratėlio pusės, kuri bus viršuje, padarome įpjovas. O ant apatinės pusės uždedame obuolio skiltelių, užberiame cinamono bei truputį cukraus. Užlenkiame bei šiek tiek prispaudžiame kraštus.
4
Po to viršų bei sulipdytas kraštines patepame kiaušinio plakiniu, užberiame rudojo cukraus.
5
Galiausiai kepame iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol ims rusvėti. Skanumėlis:)