Ryžiai su daržovėmis ir vištiena

  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Šiandien šaldytuve užsilikusių maisto produktų valymas ir improvizacija "ale kažkas panašaus į plovą", bet pavadinsiu Ryžiai su daržovėmis su minimum mesytės Kai lauke oras blogas ir iki parduotuvės tolokai reikia padaryti reviziją kas užsilikę šaldytuve. Vyras grįžęs po darbo pamatęs mano resursus, suraukė nosį ir pasakė, tai ką mes šiandien kaulus griaušim Sakau taip kaulai su ryžiais.

Ingredientai

broilerio viščiuko nugarkaulis su uodegyte ir kakliuku (kažkada galvojau panaudosiu sriubytei)
2 vnt vidutinės morkos
vidutinio dydžio svogūnas
saldžiosios paprikos 150 gr.
smulkinti pomidorai savo sultyse 1 indelis
druska, pipirai, bazilikas džiovintas, aitrios paprikos dribsniai
sausi svogūno ir česnako milteliai
truputis sviesto
Česnako visa galvutė
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Supjausčiau mažesniais gabalėliais vištienos nugarkaukauli ir ant kaitrios ugnies su trupučiu aliejaus apkepinau.
2
Sudėjau į puodą ir kol karšti sudėjau prieskonius druską, maltus pipirus, aitruosius pipirus, baziliką ir permaisiau, kad susidraugautų su vištiena.
3
Tada keptuvėje ant likusių nuo vištienos riebalų apkepinau truputį svogūną pjaustytą kubeliais, tada prie jo dėjau tarkuotas morkas, kepiau apie 5 min. tada įdėjau apie 40 -50 gr. sviesto ir suberiau pjaustytas kubeliais paprikas.
4
dar pakepiau apie 3-5 min. Supyliau iš indėlio smulkintus pomidorus kai užvirė įdėjau druskos, pipirų ir ir nepilną arbatini šaukštelį cukraus. Viską dar patroškinau apie 5 min.
5
Puode kur buvo vištiena išpyliau puse stiklinės vandens ir pradėjau tušintis. Kai vanduo užvirė užsukau ant pačio min. ir tušinau vištieną 20 min ant labai silpnos ugnies.
6
Tada supyliau pomidorus su daržovėm, perplautus ryžius ir 3 stiklinės vandens. Dėjau lauro lapą ir nevalytą viela česnako galvutę. Kai užvirė ant minimalios ugnies viskas virė 20 min. Isjungiau viryklę, vanduo dar nebuvo pilnai sugertas į ryžius ir neatidarinejan dangčio palikau 30 min pastovėti.
7
Paskui tik beliko ištraukti česnako galvutę ir viską permaišyti. Labai skaniai pavakarieniavom ir rytojui dar vakarienei liko.
8
Česnakas užsikasti prie košės, nes jisai labai saldus ir skanus.