Tigrinės krevetės su šaloto ir totorišku padažais

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

1 kg keptų, nuluptų ir su uodegėlėmis tigrinių krevečių
Šaloto padažas
2 1/2 šaukšto baltojo vyno acto
6 šaukštai alyvuogių aliejaus
1/2 smulkiai pjaustyto šaloto
1 šaukštas supjaustyto laiškinio česnako
Totoriškas padažas
1 šaukštas garstyčių
1 laimo žievelė ir sultys
1 didelis kiaušinio trynys
1 maža česnako skiltelė
1 puodelis alyvuogių aliejaus
1 smulkiai supjaustytas raudonas čili pipiras
3 šaukštai susmulkintos šviežios kalendros
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Šaloto padažas: mažame dubenėlyje plakite actą ir iš lėto pilkite aliejų. Suberkite šalotą ir laiškinį česnaką, įberkite druskos, pipirų ir padėkite į šalį.
2
Totoriškas padažas: mažame malimo indelyje sumaišykite garstyčias, šaukštą laimo sulčių, kiaušinio trynį ir česnaką. Lėtai pilkite aliejų. Visą masę perpilkite į kitą indą, sudėkite čili pipirą, kalendrą ir laimo žievelę bei įberkite druskos ir pipirų. Viską išmaišykite.
3
Patiekimas: supilkite padažus į mažus indelius. Ant padėklo išdėliokite traiškytą ledą ir pabarstykite jį druska. Ant ledo sudėkite krevetes ir padažus.