Tortas “Bliūdas”

  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Ponios ir ponai! Leiskite pristatyti savo šiandienos kūrinį - nepakartojamą torčiuką BLIŪDAS. Dabar tik būgštauju, kad iš šios grupės manęs neišmestų, nes recepto tai kaip ir nėra. Matot, aš namie pagal užsakymus kepu tortus. Nėra tų tortų baisiai daug, bet kai kepi nuolat, vis susidaro kokių nors likučių. Išmesti gerus dalykus man širdis neleidžia. Taip ir gimsta patys įvairiausi ir tiesiogine žodžio prasme nepakartojami torčiukai šeimynai ir bičiuliams, nes antrą kartą tokius pat sulipdyti būtų keblu. Bliūdo pavadinimą torčiukas gavo dėl darymo būdo. Jeigu norim ir turim, galim dar pamozoti kokiu kremu, o tada ant viršaus prilipinam (tai yra, įspaudžiam į kremą) morengines gėlytes. Į tarpukus galima prikaišioti riešutėlių ar šviežių uogų, čia jau tik fantazijos reikalas. Jeigu morengai gerai išdžiovinti, viduje yra visiškai sausi, o šaldytuve nėra drėgmės pertekliaus, šaldytuve nesudrėks. Tiesa, jeigu torčiuko kremas labai minkštas ir šaldytuve greitai nesutvirtėja, tada morengams gresia sudrėkti. Betgi tokį torčiuką galima išsyk valgyti, nebūtina penkias dienas laukti.

Ingredientai

- Konditeriniai likučiai:
Kremai
Biskvitai
Sausainiai
Morengai ir pan.
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Priklausomai nuo to, kiek turime likučių.
2
Renkamės atitinkamo dydžio dubenį ar dubenėlį. Įklojame maistinės plėvelės.
3
Tuomet į jį sluoksniuojame tai, ko jau turim prisikaupę.
4
Svarbiausia, kad viena dalis sankaupų būtų tvirtesnės (biskvitų atraižos, sausainių trupiniai, nepavykę pyragai, susmegę keksiukai ir pan.), o kita dalis - minkšta, švelni, bet pakankamai tvirta, tai yra, koks nors kremukas su šiek tiek želatinos, sviesto, maskarponės ar kreminio sūrio, šokolado - ko nors, kas šaldytuve formelėje visą būsimą torčiuką sutvirtintų.
5
Aš šį kartą turėjau migdolinių biskvitų atraižų, didžioji dalis išvis trupiniai buvo (žr. nuotrauką), trupučiuką plikyto kremo, gabaliuką raudonai dažyto baltojo šokolado ir saują braškių.
6
Šokoladą išlydžiau, supyliau į kremą, įliurlinau grietinėlės iš akies, viską išplakiau.
7
Tada sluoksniavau: trupinukai, kremas, braškės, trupinukai, kremas, braškės. Bliūdžiukas mano buvo nedidelis ir ne tiek daug ten visko reikėjo.
8
Užtat galutinis rezultatas atrodo visai nemažas dėl svarbiausio šio torčiuko akcento - morenginių gėlyčių. Taip vadinamas prancūziškas morengas plakamas iš vienos dalies baltymų ir dviejų dalių cukraus. Tai aš kas kurį laiką išsiplaku porciją morengo iš, tarkim, 200 g baltymų ir 400 g cukraus, prisispaudžiu kelis padėklus morengiukų, tada viską vienu ypu orkaitėje išdžiovinu 100°C temperatūroje apie porą valandų ir turiu gražių dekoratyvių gardumynų kuriam laikui į priekį. Nes laikomi sandarioje dėžutėje morengai laikosi puikiai, sugesti nelabai yra kam.
9
Bent jau man morengas atrodo vienas iš pigiausių saldumynų. Tos gėlytės atrodo gražiai, bet jeigu neturite namie specialių antgalių, galima ir be jų tiesiog pypukų prisispausti.
10
Ant sustingusio būsimo torčiuko bliūdelio dedame lėkštutę ar padėkliuką.
11
Apverčiam aukštyn kojom. Bliūdelį nuimam. Tada švelniai nulupam maistinę plėvelę.