Tradicinis šnicelis

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

50 g juodos duonos (2 mažos riekelės);
100 ml pieno;
300 g kiaulienos faršo;
1 didelės skiltelės česnako;
3 žiupsnelių druskos (2 – faršui, 1 – kiaušinio plakiniui);
žiupsnelio maltų pipirų.
1 kiaušinio;
stiklinės džiūvėsėlių;
2 šaukštų aliejaus.
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Pirmiausia nupjaustome duonos plutelę, likusią dalį susmulkiname bei užpilame pienu minutėms. Kol duona mirksta, paruošiame kiaušinio plakinį bei į lėkštę pabarstome džiūvėsėlių. Išmirkytą duoną nusunkiame bei sudedame į faršą, suberiame smulkiai supjaustytą česnaką (arba išspaudžiame), įberiame druskos, pipirų bei viską gerai išmaišome. Kad viskas geriau suliptų, į faršą galima įmušti vieną kiaušinį, tačiau aš nedėjau – šnicelį puikiai sutvirtino kiaušinio plakinys bei džiūvėsėliai.
2
Tuomet iš paruošto faršo mišinio suformuojame ovalios formos, maždaug centimetro storio šnicelius. Juos pamirkome kiaušinio plakinyje (išplaktame kartu su žiupsneliu druskos), pavoliojame džiūvėsėliuose, jei reikia, pataisome formą bei kepame įkaitintame aliejuje keletą kartų apverčiant kol gražiai šie apskrus, iš viso maždaug minučių.
3
Galiausiai šnicelis labai skanu su bulvių koše arba virtais grikiais ir daržovių salotomis. Aš patiekiau su bulvių koše bei skaniais raugintais kopūstais. Ragaujam!