Traškūs žagarėliai

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

kiaušinių tryniai: 3
kvietiniai miltai: 250 gramų (aukščiausios rūšies)
kepinių margarinas: 50 gramų (arba sviestas)
grietinė: 100 mililitrų
romas: 2 šaukšteliai (arba konjakas)
cukrus: 1 šaukštelis
druska: žiupsnelis
aliejus: 1 šaukštas
aliejus: 500 mililitrų (virimui)
miltinis cukrus: 1-2 valgomieji šaukštai
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Pirmiausia kiaušinių trynius išplakame su druska. Tuomet margariną ištriname su cukrumi. Įmaišome į juos grietinę bei aliejų. Supilame romą arba konjaką. Įmaišome išplaktus trynius.
2
Tada įsijojame miltus bei minkome tešlą vis ją užlenkdami bei pamušdami su kočėlu. Kai tešla taps elastinga, padedame kelioms valandoms į šaldytuvą.
3
Po to tešlą iškočiojame norimo storio, pjaustome juostelėmis bei formuojame žagarėlius. Paruoštus žagarėlius verdame įkaitintame aliejuje, kol šie gražiai ims rusvėti.
4
Galiausia išvirtus žagarėlius dedame ant popierinio rankšluosčio, kad pasinaikintų nereikalingas aliejaus perteklius. Po kiek laiko perkeliame į lėkštę bei pabarstome miltiniu cukrumi. Skanaujam!