Aprašymas
Triušininkystė yra viena seniausių gyvulininkystės šakų. Yra žinoma, kad romėnai daugiau kaip prieš 2000 metų plačiai veisė šiuos gyvūnus pusiau laisvėje. Pagrindinis triušininkystės vystymo, kaip gyvulininkystės šakos pagrindas yra jų vertingomis savybėmis pasižyminti mėsa. Triušių skerdenose, lyginant su jautiena, žymiai didesnė dalis tenka minkštosioms dalims. Suaugusių triušių skerdenose jos sudaro 84-85 %, kaulai ir sausgyslės – 15-16 %, kai tuo tarpu jautienoje sausgyslės ir kaulai sudaro 30 % skerdenos masės. Šios dienos stalui teiksime triušienos suktinukus su kepenėlių paštetu ir paprika.
PALIKTI ATSILIEPIMĄ
El. pašto adresas nebus publikuotas.