Aprašymas
Kokia aš vakar buvau nusiminus, tai ne tas žodis! Mano ponas neužskaitė mano deserto, paknibinėjo iš viršaus ir pareiškęs, kad čia per daug vaisių, angliškosios KRAMBL nevalgė. Užtat tiesiai iš puodo, su samčiu pasimėgaudamas kliunkino prie jos mano paruoštą, irgi anglišką KASTARD, švelnų vanilinį padažą. Aš pati vakar vakarienei suvalgiau dvi karštas porcijas, o šiandien va, svarstydama, pasakoti čia Jums apie savo pravalą ar ne, sudorojau ir trečią. Kad ir šaltas, šiandien dar skanesnis! Šitas desertas, tas angliškas keistas kepinys, idealiai tinka šiai grupei, nes yra ir pigus, ir paprastas. Anglų namų šeimininkės sugalvojo jį po II Pasaulinio karo, kai Anglijoje buvo striuka su maisto produktais ir tikrų pyragų kepti nebuvo iš ko. Į kepimo formelę paberi vaisių ar uogų, o ant viršaus - trupinių iš miltų, sviesto ir cukraus. Viskas. Pusvalandis orkaitėje ir jau gnybi gabalą. Iš apačios garuoja karšti vaisiai, nuo viršaus kandi trapios tešlos trupinius ir atrodo, kad valgai pyragą. Dar tik svarbu prie viso šito pasitiekti arba ledų, arba vanilinio padažo (angl. custard). Kai dirbau prabangiame viešbutyje Anglijoje, kas kartą stebėdavausi, kad šitokie turtingi, visko gyvenime matę ir ragavę mūsų svečiai taip noriai valgo šitą neišvaizdų, pigų, paprastą kepinuką. Didžiausias karštas skardas obuolinių, kriaušinių, slyvinių ar uoginių crumble anglai sudorodavo akimirksniu. Angliškos vaikystės skonis, nieko nepadarysi, kad tokie laikai buvo.
PALIKTI ATSILIEPIMĄ
El. pašto adresas nebus publikuotas.