Vištienos kepenėles troškintos su morkomis pietums

  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

... nepasakyčiau, kad esame ypatingi subproduktų mėgėjai, bet, esant progai, - kodėl gi ne? Vištienos kepenėles prisimenu dažniau: patinka troškintos su morkomis pietums, keptos puikiai tinka salotoms, o paštetas su maskarpone išvis yra gėrių gėris. O va širdelės, nors ir gardžios, labai retas svečias mano virtuvėje, net pati nežinau kodėl. Kai jas ruošiu, visada prisimenu istoriją apie pažįstamos dukrą, kuri grįžusi iš svečių, nustebusi pasakojo mamai, kad jai siūlė vaišintis sriuba su širdėlėmis, iš kurių kyšojo balti vamzdeliai ...žodžiu, moralas toks - subroduktų kokybė pirmiausiai priklauso nuo itin kruopštaus jų paruošimo. Bulvių košę grūdu su sviestu, grietinėle ir būtinai įtarkuoju muskato riešuto. Dar supjaustau šviežią agurkėlį, parūgštinu citrinos sultimis ir dumplainio griežinėliais, pagardinu alyvuogių žiedeliais. Tada druskos, cukraus, čilio ir alyvuogių aliejaus šlakelis. Taip iš paprasto subprodukto gimsta sekmadienio pietūs

Ingredientai

Mėsa
Širdelės
Kepenėlės
druska
prieskoniais
Daržovės
svogūnas
česnakas
agurkas
alyvuogės
morka
Bulvių košę
grūdu su sviestu
grietinėle
muskato riešuto
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Širdeles pirmiausiai nuplaunu, po to įpjaunu iki pusės, kad ji atsivertų, išimu ten užsilikusius kraujo krešuliukus.
2
Nupjaunu vamzdelius ir perteklinius riebaliukus.
3
Po to šaltame vandenyje numirkau, kol vanduo pasidaro skaidrus.
4
Išverdu jas su svogūnu, česnaku, morka, druska ir prieskoniais greitpuodyje.
5
Tada ruošiu prancūziško stiliaus padažą: ištirpinu ir įkaitinu apie 70 gr sviesto, beriu šaukštą miltų ir maišydama juos kepu tol, kol jie įgauna švelniai rusvą spalvą ir pradeda kvepėti karamele ir riešutais.
6
Taip daromas prancūziškas sriubų ir padažų tirštiklis ru (roux - pr.).
7
Svarbu nesudeginti. Tada pilu porą samčių sultinio nuo širdelių, maišau, kol masė užverda ir sutirštėja.
8
Pilu 120 ml grietinėlės, dedu labai plonai supjaustytą morką, suverčiu jau išvirtas širdeles, beriu druskos, muskato riešuto, pipirų ir mėgstamų prieskonių.
9
Palieku pasitroškinti ant minimalios ugnies, kol vos vos suminkštės morkos.
10
Mėgstame, kad būtų traškios. Baigiant beriu smulkinto poro ir išjungiu.
11