Vištienos maltiniai su salierų koteliais

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

malta vištiena: 500 gramų
džiūvėseliai: 1/2 stiklinės
česnakas: 2 šaukštai (smulkiai sukapotas)
pomidorų padažas: 3 šaukštai (aštrus)
kiaušiniai: 1
česnako milteliai: 1 šaukštelis
druska
česnakinis padažas: keli šaukštai
salierų stiebai: 2
salierų lapai: 2 šaukštai (smulkiai kapoti)
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Pirmiausia vištieną sumaišome su kapotais česnakais, česnakų milteliais, šaukštu aštraus pomidorų padažo, kiaušiniu bei puse nurodyto kiekio džiūvėsėlių. Tuomet faršą pasūdome, gerai išminkome bei padarome nedidelių maltinukų.
2
Tada juos pavoliojame likusiuose džiūvėsėliuose, dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą bei maždaug minučių pašauname į iki laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Iškepę maltinukai turi būti traškūs bei gražiai apskrudę. Nuplautus bei nusausintus salierų stiebus supjaustome į lygių dalių.
3
Galiausiai iškeptus vištienos kukulius dedame į lėkštę, į kiekvieną įsmeigiame po saliero lazdelę, apliejame česnakiniu bei aštriu pomidorų padažu, pabarstome kapotais salierų lapeliais bei patiekiame į stalą. Skanaujame su bulvių arba ryžių koše bei šviežių daržovių salotomis.