Vištienos salotos su duonos traškučiais

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

vištienos salotos: 300 g
alyvuogių aliejus: 2 v.š.
balta duona: 3 riekelės
konservuoti ananasai: 200 g
fermentinis sūris: 200 g
salotų lapai: 50 g
česnakas: 1 skiltelė
majonezas: 100 g
citrinos sultys: 2 v. š.
bazino lapeliai
druska
malti juodieji pipirai
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Nuplaukime vištienos file, tuomet nusausinkime ir supjaustykime vidutinio storio juostelėmis. Tada keptuvėje įkaitinkime alyvuogių aliejų ir jame iš abiejų pusių gražiai apkepinkime vištieną. Iškepusią vištieną išimkime į lėkštę bei leiskime jai atvėsti.
2
Tada baltos duonos riekeles supjaustykime kubeliais ir pakepinkime orkaitėje, kol šie gražiai apskrus. Taip pat leiskite atvėsti.
3
Nuo konservuotų ananasų nupilkime sirupą, leiskite jiems šiek tiek apdžiūti. Tuo tarpu fermentinį sūrį sutarkuokime burokine stambia tarka. Salotų lapus nuplaukime, nusausinkime bei suplėšykime ganėtinai stambiais gabalais.
4
Pasigaminkmte padažą mūsų salotoms. Česnako skiltelę nulupkime ir išspauskime per česnakų spaustuvą. Jį sumaišykime su turimu majonezu bei citrinos sultimis.
5
Keptą vištieną, ananasų gabaliukus, sūrį bei salotų lapus sudėkime į salotų dubenį ir išmaišykime. Tuomet pagal skonį įberkime druskos bei pipirų. Ant viršaus suberkime duonos traškučius bei užpilkime skaniu paruoštu padažu. Viską papuoškime baziliko lapeliais.