Vištienos suktinukai

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

vištienos krūtinėlės: 3
parūkytos žoninės griežinėliai: 6 (platūs)
druska: žiupsnelis
saldžiosios paprikos milteliai: 1 šaukštelis
aitrioji paprika: truputėlis
petražolės: pluoštelis
sviestas: 1 šaukštas
aliejus: kepimui
baklažanas
salotų lapai: pluoštelis
citrinos sultys: 1 šaukštas
alyvuogių aliejus: 1 šaukštas
žalios saldžiosios paprikos: 1 (tiks ir kitos spalvos)
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Pirmiausia krūtinėles nuplauname, nusausiname bei perpjauname per pusę išilgai. Puseles šiek tiek pamušame, kad šios suplonėtų. Tada įtriname jas druska bei prieskoniais. Ant kiekvienos puselės dedame po truputį sviesto bei po petražolės lapelį. Suvyniojame kiekvieną mėsos juostelę lyg mažą vyniotinį, apvyniojame šoninės griežinėliu.
2
Tuomet tris suktinukus suveriame ant dviejų iešmelių. Tarp suktinukų užveriame žalios saldžiosios paprikos gabaliukų. Su likusiais suktinukais padarome lygiai tą patį. Po to sudedame į kepimo indą, pavyzdžiui, nedidelę skardą, pašlakstome trupučiu alyvuogių aliejaus.
3
Kepame iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug - minučių. (mėsą storokai suvyniota, keps šiek tiek ilgiau).
4
Kol mūsų mėsytė keps, paruošiame baklažanus. Nuplauname juos, supjaustome plonais griežinėliais, pabarstome druska bei kepame po maždaug minutes iš abiejų pusių. Dar skaniau būtų, jeigu prieš kepant pavoliotume juos kiaušinio plakinyje bei maltuose džiūvėsėliuose.
5
Galiausiai patiekiame suktinukus su baklažanais bei salotų lapeliais, pašlakstytais citrinų sultimis bei alyvuogių aliejumi. Skanaus valgantiems!